Echipa clusterului

Dezvoltarea capacității operaționale și tehnice a României, pentru a deveni un pol de competitivitate în securitate cibernetică la nivel european și mondial.

Armed Synapse​

Armed Synapse este un start-up în domeniul securității IT care oferă clienților săi servicii de securitate în domeniul IT

CyScale

Soluții și produse de securitate cibernetică pentru protejarea aplicațiilor și datelor în cloud

Cyber Dacians

Servicii ofensive de penetrare, consultanță și protecție avansată

TruInfoSec

Crearea si dezvoltarea posturii de securitate a organizației tale. De la politică la operațiune. De la tehnologie la oameni.

ATTACK Simulator

Suntem un nou startup românesc care își propune să creeze o cultură a securității în fiecare companie. Învățăm conștientizarea securității prin simulări automate de phishing

UMC

Universitatea Maritimă din Constanța este o instituție de învățământ superior cu sediul în Mircea cel Batran 104, Constanța, România

Factide

Servicii de consultanță în securitate cibernetică

Arxia

Dezvoltare, consultanță și instruire în diverse domenii IT

BitSentinel

Întăriți-vă rezistența la atacuri cibernetice cu servicii de penetration testing profesionale independente, servicii de managed security, răspuns la incidente, revizuire de cod sau consultanță în domeniul securității cibernetice. 

Zamolxis

Servicii complete de digitalizare a operatiunilor companiilor precum si servicii specializate de securitate cibernetica.

Prodefence

Servicii de securitate cibernetică, ce includ Auditul securității informaționale, Politici și proceduri de securitate si Educație cibernetică 

BlackBullet

Dezvoltare software, servicii de penetrare de securitate, management vulnerabilitati

Zerotak

Servicii complete de securitate cibernetice, avand o echipa cu experienta vasta in testele de penetrare cibernetica si raspuns la incidente.

Zetta Cloud

Procesarea datelor intr-un mod eficient prin utilizarea inteligentei artificiale.

Admiral Expert Consulting

Combaterea Criminalitatii financiare

Educatie si constientizare pentru institutii financiar-bancare

Cercetare in securitatea IT din sfera financiara

ICI

Dezvoltarea, implementarea și furnizarea de servicii în domeniul său de activitate, ca de exemplu în rețelele de calculatoare, Cloud Computing și securitate cibernetică;

Sectio Aurea

Servicii specializate si avansate in cybersecurity.  Implicam exclusiv oameni cu experienta vasta in domeniu (in medie 10 ani), care au fost, sau sunt angajati in medii organizationale foarte complexe sau mature.

Cyber Space Academy

Cyber Space Academy este prima platformă educativă din România care își propune să explice digitalizarea pe întelesul tuturor, atat persoanelor fizice cât și juridice.

Factide

Ajutam afacerile sa-si atinga potentialul. Campaniile noastre de marketing digital sunt mai mult decât obișnuite, depășim așteptările clienților noștri în ceea ce privește comunicarea, colaborarea, creativitatea și succesul campaniei.

Urmatorul membru

Grupuri de lucru

Initiative si zone principale

In prezent, CYSCOE se concentreaza pe Educatie si NIS

Ai o idee de initiativa noua ? Incurajam toti membri actuali si potentiali sa vina cu sugestii si planuri concrete pe care putem sa le punem in aplicare.

Educatie

Educatia utilizatorilor de rand cat si a profesionistilor de securitate cibernetica este cheie pentru dezvoltarea cat mai sanatoasa a domeniului. Noi amentintari apar in fiecare zi si ridicarea nivelului de constientizare asupra lor e impetuos necesara pentru un raspuns cat mai bun.

NIS

Directiva Europeana NIS a dat startul unei noi ere reglementate a vremurilor actuale. CYSCOE se ocupa cu servicii de audit si implementare NIS si cauta moduri noi de eficientizare a implementarilor si auditurilor pentru o mai buna aplicare in mediile organizatiilor care au nevoie.

Educatie

Educația în securitatea cibernetică este esențială în lumea digitală în care trăim.

În fiecare zi, milioane de oameni utilizează internetul și tehnologia pentru a comunica, a face cumpărături, a-și gestiona finanțele și a-și îndeplini sarcinile de zi cu zi. Cu toate acestea, cu cât utilizăm mai mult aceste tehnologii, cu atât crește și riscul de a deveni victima unei infracțiuni cibernetice.

Relevanta atat pentru indivizi cat si pentru organizatii

Pentru oamenii de afaceri și pentru organizații, educația în securitatea cibernetică este la fel de importantă. Cu cât o organizație este mai conectată digital, cu atât este mai vulnerabilă la atacuri cibernetice. Astfel, angajații ar trebui să fie instruiți în ceea ce privește utilizarea corectă a dispozitivelor, a rețelelor și a serviciilor online, precum și în privința dezvoltării unor politici și proceduri de securitate cibernetică solide.

Educația în securitatea cibernetică înseamnă capacitatea de a ne protejăm informațiile personale și financiare.

Aceasta poate include învățarea despre utilizarea parolelor puternice și a autentificării cu doi factori, despre cum să identificăm mesajele de phishing și despre cum să ne protejăm dispozitivele împotriva atacurilor malware.

Una din directiile cheie pentru CYSCOE

De ce este nevoie ?

Dezvoltarea unei abordări sistematice în domeniul educației privind securitatea cibernetică, având ca obiectiv atât conștientizarea și dezvoltarea protecției în cadrul companiilor și instituțiilor, cât și acumularea de cunoștințe specifice și specializarea personalului din companii și instituții.

Audit si implementare NIS

Directiva Europeana cu impact major

Directiva NIS (Network and Information Security) este o directivă a Uniunii Europene care a fost adoptată în anul 2016 și care stabilește norme comune de securitate cibernetică pentru statele membre UE. Aceasta a fost transpusă în legislația națională a fiecărui stat membru până la data de 9 mai 2018.

Companiile vor trebui să respecte obligațiile impuse de Directiva NIS în funcție de natura activităților lor

Operatorii de servicii digitale esențiale și furnizorii de servicii digitale sunt cei care sunt direct vizați de această directivă, dar și alte companii ar putea fi afectate într-o oarecare măsură, în funcție de natura activităților lor.

Directiva NIS impune o serie de obligații pentru operatorii de servicii digitale esențiale și pentru furnizorii de servicii digitale

Printre aceste obligații se numără:

  • Identificarea și evaluarea riscurilor de securitate cibernetică;
  • Adoptarea măsurilor adecvate de securitate cibernetică și asigurarea continuității activității în cazul unor incidente de securitate cibernetică;
  • Notificarea autorităților competente în cazul unui incident de securitate cibernetică major.
Una din directiile cheie pentru CYSCOE​

De ce este nevoie ?

Transpunerea legilor in activitati concrete, implementari tehnice si procese organizationale este mai mult decat provocator dar in acelasi timp, mai mult decat necesar.

Implementarea Directivelor NIS ar trebui să ajute la creșterea nivelului de securitate cibernetică în cadrul companiilor și să asigure protecția infrastructurii digitale esențiale din UE, dar poate fi necesară o anumită investiție suplimentară pentru a respecta cerințele impuse de aceasta.