Prevenirea furtului de cercetare si tehnologie alaturi de CRDF Global

CRDF Global este organizatie non-profit, stabilita in 1995 cu scopul de a promova inovatia, securitatea si siguranta, tematici ce sunt foarte apropiate de misiunea CYSCOE.

Fiind parteneri cu CRDF Global, CYSCOE a participat la conferinta organizata in Varsovia pe tema prevenirii furtului de cercetare si tehnologie. Cum razboiul modern oscileaza tot mai mult spre ramura cibernetica, accesul la tehnologie si rezultatele cercetarii tehnologice este un scop tot mai vizibil. Diverse campanii cibernetice au aratat ca ca accesul se poate realiza si in moduri neautorizate. Este clar ca trebuie stabilite masuri de acces corespunzatoare cat si politici relevante pentru a spori inovatia. In acelasi timp, aceste masuri trebuie sa ne asigure ca tehnologia este folosita in scopurile pentru care a fost facuta, doar de catre cei ce ar trebui s-o foloseasca.

Pe langa CYSCOE, tara noastră a fost reprezentata de DNSC RO prin Dan Cimpean și Octavian Popa, Universitatea din Craiova și Constanta Maritime University prin Mircea-Constantin Scheau, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) prin Miruna Butnaru-Troncotă, Centrul de Rezilienta Euro-Atlantic prin Gabriela Matei și Valentin Ene, Universitatea Politehnica Bucuresti prin Emil SIMION, National Institute for R&D Microtechnologies prin Octavian Buiu, Pericle Varasteanu, Eugen Chiriac, și de către Mihaela Curca, Bogdan Lavrente.

La conferinta au fost prezenți distinși membri din SUA, Polonia, Georgia și Ucraina.

Privim cu speranta spre o conexiune cât mai strânsă între aceste tari și o apropiere a actorilor din spațiul cibernetic pentru creșterea rezilienței în fata agresiunilor tot mai constante.

Alte articole